Levende provisiekasten

Prefer to read in English? Click here

Mobiele boomgaarden

Niet iedereen heeft een geschikte tuin voor een ouderwetse boomgaard. Daarom bedenkt Mobile Orchards concepten waarmee je op een heel klein stukje balkon, vensterbank of dak, toch een productief stukje groen kan zetten, zodat je in tijden met een lege koelkast, toch nog iets te eten hebt. Bovendien werken we met verschillende partners aan grotere voedselbossen, die hele gemeenschappen kunnen voeden en samen kunnen brengen. 

Wij ontwerpen:

 • Mobiele boomgaarden
  Voorbeelden:
  – Mobile Orchards Surprise Kit
  – Tony’s Tree
  – Zwambank
 • Voedselbuurtbossen (in samenwerking met Kambisa!BeHeard.)
  Voorbeeld:
  – Voedselbos N3MP Zoetermeer, Nederland: aanleg van een nieuw voedselbuurtbos op een braakliggend terrein rond een nieuw wateropvanggebied tussen de Zoetermeerse wijken Meerzicht en Buytenweg en Leidschenveen
  – Food Forest Chilonga, Zambia: bescherming van een bestaand stuk Miombo bos in een gebied waar veel bomen geoogst worden voor houtskool en/of hardhout. Door verdienmodellen te ontwikkelen waardoor bosproducten waardevoller worden, hopen we de lokale bevolking te helpen het bos in stand te houden. Het behoud en de herwaardering van traditionele kennis over de vele diensten die het bos te bieden heeft, speelt daarbij een grote rol.
 • Eetbare tuinen
  – eetbare buitenwijken van Najah
 • Openbare ruimtes

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s