Groenliefhebbers gezocht! M/V/oud/jong/inheems/uitheems

Om vast in kaart te brengen wat Zoetermeer aan eetbaar groens te bieden heeft, en wat we daaraan toe kunnen voegen met het voedselbos, gaan we 16 maart met een NLDoet actie ‘Schatzoeken: verhalen over bomen‘ op zoek naar de groenverhalen van de bewoners. Tijdens wandelingen en tuinbezoeken vragen we vrijwilligers om een portret te maken van de groenliefhebbers en de planten die ze beminnen. Dat kan in de vorm van een tekst, foto’s, video’s op een podcast.

Wat is het plan?
Vrijwilligers en groenliefhebbers spreken 16 maart vanaf 13.00 af bij het Hof  van Seghwaert, Gaardedreef 169 in Zoetermeer. Samen gaan ze op pad. De vrijwilliger vraagt de groenliefhebber naar zijn of haar relatie met de bomen en planten die ze onderweg tegenkomen, maakt aantekeningen, geluidsopnames en foto’s, en legt de locaties vast van de planten die besproken worden. Op deze manier help je ons in kaart te brengen wat Zoetermeer te bieden heeft, aan stekmateriaal, aan kennis, en aan verhalen. De beste verhalen zullen gepubliceerd worden op onze website, en wellicht ook in een buurtkookboek waar we de komende tijd met de inwoners van Meerzicht/Buytenwegh en Leidschenveen aan zullen werken.

Wil je meedoen als groenliefhebber, of ken je iemand die we zouden moeten interviewen? Stuur een mailtje naar info@mobileorchards.com of info@kambisa.org met ‘groenliefhebber’ in de onderwerpregel. Wil je meedoen als vrijwilliger? Geef je op via https://nldoet.nl/klus/schatzoeken-verhalen-over-bomen

QnA:

  • Ik wil wel meedoen, maar het groen dat ik wil laten zien, ligt niet bij het Dorp, en ik heb geen zin/mogelijkheid om daarheen te komen.
    Als het groen dat je wil laten zien, wel in de buurt van Zoetermeer of Leidschenveen is, en we een vrijwilliger kunnen vinden die daar heen wil komen, kan dat ook. Laat het ons zo snel mogelijk weten, dan gaan we voor je op zoek.
  • I would like to participate, but I don’t speak Dutch and/or I don’t know Dutch plants
    If you speak English, we can couple you with an English speaking volunteer. If you speak any other language than English, let us know as soon as possible, so we can look for volunteers who speak your language. If you now anybody who could be that volunteer, or who could translate for your volunteer, we would like to hear about it too.
    In both cases, you may have knowledge of plants that are not found in Zoetermeer (yet), so if you can, please show us some pictures of the plants you love most, and tell us about them. Perhaps we can find a way to integrate them in the community food forest in a later stage, if they have a chance of survival here. Even if they don’t, we might be interested to describe them on the website, or try them in our food forest in Chilonga, Zambia.
  • Ik wil wel meedoen, maar ik, mijn vrijwilliger of mijn groenliefhebber, is slecht ter been.
    Laat het ons op tijd weten, dan zoeken we samen een oplossing. Dat kan zijn in de vorm van een (leen)rolstoel en vervoer met de dienst van UVV, of in de vorm van een aangepast plan. Je kan bijvoorbeeld ook op huisbezoek gaan, en een ‘ wandeling’ maken door de tuin of door een fotoalbum.
  • Ik wil graag meedoen, maar ik kan 16 maart niet.
    Ben je zelf een groenliefhebber die graag verhaal wil doen? Dan ontvangen we graag je verhaal en foto’s. Ben je een vrijwilliger, en weet je iemand die je zou willen interviewen, dan geldt hetzelfde. Ben je een van de twee, maar heb je nog geen match? Mail ons dan in de loop van maart, tegen die tijd hopen we een goede lijst namen te hebben van mensen aan wie we je kunnen koppelen.
  • Foto’s maken lukt nog wel, maar ik heb geen flauw idee hoe ik daar een fatsoenlijke tekst, video of podcast van maak.
    Geen probleem, we doen dit samen met Kambisa!BeHeard, van origine een media organisatie. We geven je voor- en achteraf tips, en helpen je waar dat nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *